Fiskefrikadeller med krydderurter

Ingredienser

  • 600 g torskefilet
  • salt, peber
  • 3 æg
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g fersk laks eller havørred, små tern.
  • 1/2 dl hakkede, friske krydderurter (dild, persille, citronmelisse)
  • salt, hvid peber
  • smør/olie
  • 6-8 porrer
  • smør/margarine
  • karrysovs med løg og æbler

Tilberedning

Hak fiskekødet groft og rør det med salt og peber. Rør de sammenpiskede æg og fløden i lidt ad gangen. Bland laksetern og krydderurter i farsen. Lad farsen hvile, tildækket ca. 1/2 time. Rens og smørdamp porrerne. Tilbered karrysovs med løg og æbler. Steg fiskefrikadellerne i smør og lidt olie ca. 5 min. på hver side, til de er lysebrune. Retten serveres varm med porrer og karrysovs.

Birgit Østergaard