Ingredienser
- 600 g torskefilet
- salt, peber
- 3 æg
- 3 dl piskefløde
- 100 g fersk laks eller havørred, små tern.
- 1/2 dl hakkede, friske krydderurter (dild, persille, citronmelisse)
- salt, hvid peber
- smør/olie
- 6-8 porrer
- smør/margarine
- karrysovs med løg og æbler
Tilberedning
Hak fiskekødet groft og rør det med salt og peber. Rør de sammenpiskede æg og fløden i lidt ad gangen. Bland laksetern og krydderurter i farsen. Lad farsen hvile, tildækket ca. 1/2 time. Rens og smørdamp porrerne. Tilbered karrysovs med løg og æbler. Steg fiskefrikadellerne i smør og lidt olie ca. 5 min. på hver side, til de er lysebrune. Retten serveres varm med porrer og karrysovs.
Birgit Østergaard